HANCKO, WIEFFER EN GEERTRUIDA MOGEN VERTREKKEN BIJ FEYENOORD

Na opnieuw een successeizoen is de kans groot dat Feyenoord komende zomer afscheid zal nemen van enkele sterspelers. Aan onder meer Santiago Giménez, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko wordt momenteel flink getrokken door verschillende topclubs, waardoor Feyenoord het risico loopt op een grote leegloop. Toch zijn er volgens Martijn Krabbendam van Voetbal International maar drie sterspelers die komende zomer mogen vertrekken bij Feyenoord.

De eerste is misschien ook wel de meest logische: Geertruida. De rechtsback kon afgelopen jaar al naar RB Leipzig, maar zag zijn overstap op het laatste moment in het water vallen. Geertruida heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor Feyenoord komende zomer wel mee zal moeten werken aan een vertrek. Blijft de Oranje-international in De Kuip, dan loopt Feyenoord het risico dat Geertruida in 2025 gratis de deur uitloopt.

Lees ook:

Arne Slot over vertrek bij Feyenoord: ‘Ik wilde bijna de club zeggen waarover het ging…’

“Wieffer is vermoedelijk ook bezig aan zijn laatste weken bij Feyenoord”, schrijft Krabbendam. De middenvelder kwam in 2022 over van Excelsior en ontwikkelde zich de afgelopen twee jaar stormachtig. Volgens de Feyenoord-watcher is Wieffer klaar voor een volgende stap en is Feyenoord bereid om daaraan mee te werken. De middenvelder kon afgelopen winter al naar Atlético Madrid vertrekken, maar koos ervoor om het seizoen af te maken in Rotterdam. Met oog op het EK van komende zomer. Nu Wieffer er met een spierblessure eruit ligt, is het wel de vraag of het überhaupt van een transfer gaat komen. Dat zal zich de komende dagen verder moeten uitwijzen.

Giménez is de derde en laatste speler die komende zomer mag vertrekken. De Mexicaan beleefde een uitstekende eerste seizoenshelft en speelde zich in de kijker van verschillende buitenlandse topclubs. Na de winterstop ging het een stuk moeizamer voor Giménez, die desondanks nog steeds op belangstelling kan rekenen. Feyenoord is bereid om de spits zijn transfer te gunnen. De Rotterdammers anticipeerden al op het vertrek van Giménez met de komst van Ayase Ueda.

Sterspelers die mogelijk wel in De Kuip blijven zijn Hancko en en Quinten Timber. “De eerste ligt vast tot 2028, waardoor hij voor niet veel clubs te betalen is. Timber heeft er in feite pas een seizoen op zitten, nadat hij in zijn debuutjaar langdurig geblesseerd was geraakt.” Timber ligt echter nog wel tot medio 2026 vast, waardoor Feyenoord op termijn wel met de middenvelder om de tafel moet voor een eventuele contractverlenging.

2024-04-23T08:06:17Z dg43tfdfdgfd